Lapin Lukko

painijaosto

  
  

Matkustusohjeita Rovaniemelle

Perjantaina 21.4. Rovaniemelle tulee etelästä junia klo 14:40 ja 17:17, joista ehtii perjantaina puntarille.
 
Lentämällä pääsee Helsingistä useita kertoja päivässä Finnairin ja Norwegianin kyydissä. Luftwaffe ei enää Rovaniemelle lennä vaikka saksalaiset lentokentän rakensivat venäläisten talkoolaisten kanssa jatkosodan aikana. Lentokentältä pääsee kisapaikalle taksilla tai juosten. Taksikuskeista osa puhuu tai ainakin ymmärtää suomea. Pari saamen sanaa kannattaa kuitenkin varuilta opetella (paini → heaibu, kilpailu → 1. gilvu 2. gilvvohallan)
 
Autolla pääsee ehkä perille saakka kun Kemin jälkeen ennen Torniota kääntyy oikealle, viitta Roavvenjárga. Kemistä voisi sestoa veneellä Rovaniemelle mutta mahtaa olla Kemijoki jäässä vielä huhtikuussa. Vaasasta voi pyöräillä Rovaniemelle, se on testattu Sodankylään saakka.
 
Kotia päin ehtii vielä lauantaina yöjunaan joka lähtee klo 21:15 tai sitten sunnuntaina ensimmäiset junat klo 9:27 ja 12:09.
 
Finnairi ajaa illalla Snadiin mutta klo 18.10 meinaavat lähteä joten siihen ei välttämättä ehdi. Norwegianilta ei kannata edes kysyä. Sunnuntaina Finnairi ajaa kolmesti, Norwegian kerran. Suomi on kolme kertaa parempi kuin Norja.
 
Autolla pääsee lähtemään koska vain, ensimmäinen peltipoliisi on Imarin kohdalla ja niitä onkin sitten poronkuseman välein Snadiin saakka. Toukokuun puolella Kemijoki antaa jäät ja tulvan mukana pääsee Kemiin. Pyörällä kukaan ei ole ajanut takaisin Vaasaan, niin ovat tykästyneet Lappiin.

 

Copyright © 2011. All Rights Reserved.