Lapin Lukko

painijaosto

  
  

Ohjeita kilpailuihin

Kilpaileminen on oleellinen osa painia. Kilpailut ovat mittari painijalle omasta osaamisesta painissa. Sijoitus kilpailuissa ei ole tärkein juttu. Tärkeää on yrittää parhaansa ja koittaa tehdä niitä liikkeitä joita harjoituksissa on treenattu.
1. Ilmoittautuminen kilpailuihin

Painijat ilmoittavat halukkuutensa osallistua kilpailuihin ainoastaan kotisivujen kautta. Ilmoittautuminen kilpailuihin löytyy kohdasta kilpaileminen. Tämä ilmoitus tulee valmentajan s-postiin. Valmentaja ilmoittaa kaikki Lapin Lukon kilpailuihin lähtijät kootusti kilpailujen järjestäjälle.

2. Osallistumismaksu ja ruokailun maksu

Painijat maksavat itse osallistumismaksunsa (8-10 €) ja ruokailun.

3. Kyydit

Yhteiskyyti kilpailuihin pyritään järjestämään, jonka maksaa jaosto. Yhteiskyydin järjestäminen ei aina ole mahdollista, jolloin suosittelemme kyytien yhdistämistä perheiden kesken.

4. Varusteet kisamatkalle:
 • lisenssikortti
 • trikoot, siniset ja punaiset
 • painitossut
 • valkoinen kangas nenäliina
 • Lukon edustuspuku
 • Lukon t-paita
 • juomapullo
 • peseytymisvälineet, Nizoral tai vast saippua
 • rahaa osallistumismaksua ja ruokaa varten ~30€
 • evästä
5. Kilpailuiden kulku on yleensä:
 1. punnitus
 2. ruokailu
 3. avajaiset (avajaismarssi)
 4. ottelut
 5. palkintojen jako
 6. kotimatka

Ennen punnitusta ei kannata syödä raskasta aamupalaa (kilpasarjat) ettei joudu liian painavaan sarjaan. Aloittelijasarjoissa tällä ei ole väliä. Punnituksessa varustus on painitrikoot ja lisenssikortti. Punnituksen jälkeen mennään syömään. Tämä ruoka on tärkeä päivän jaksamisen kannalta. Voi olla että kisajännityksen takia ruoka ei tahdo maistua, mutta olisi tärkeää saada tankattua energiaa. Avajaisissa kokoonnutaan seuroittain kisajärjestäjän osoittamaan paikkaan.

6. Sarjoista

Kilpailujen ikäluokat ja painosarjat on ilmoitettu kisakutsussa. Ne vaihtelevat hieman eri kilpailuissa. Aloittelijat jaetaan sarjoihin painon mukaan siten että samaan sarjaan tulee sopiva määrä suurin piirtein saman painoisia painijoita. Aloittelijat määritellään yleensä alle 2 vuotta painineet. Kilpasarjat jaetaan ikäluokkiin ja ikäluokkien sisällä painoluokkiin. Esim. 2000-2001 syntyneet painoluokat 26 kg, 29 kg, 32 kg jne. Painija saa painaa enintään painoluokan kilomäärän verran. Jos painija painaa punnituksessa 26.1 kg hän menee em. sarjoissa painoluokkaan 29 kg koska on 100 grammaa liian painava painoluokkaan 26 kg. Tämän takia ruokailua kisoja edeltävänä päivänä ja kisa aamuna kannattaa katsoa tarkkaan. Ei ainakaan nakkeja ja ranskalaisia iltapalaksi koska niiden sisältämä runsas suolamäärä sitoo kehoon nestettä joka on turhaa painoa. Kisa aamun aamupalankin kannattaa siirtää nautittavaksi punnituksen jälkeen. Toisaalta taas jos painija painaa muutenkin esim. 27 kg ja meinaa painiakin painoluokassa 29 kg niin syödä saa ja kannattaa, mutta edelleen terveellisesti.

7. Otteluiden aikana

Ottelut etenevät ottelulistojen mukaan. Ottelistoissa on tulevien otteluiden numerot, sarjat, otteluparien nimet ja lepovuorossa olevan painijan nimi. Trikoiden väri otteluun määräytyy ottelulistasta siten, että otteluparissa ensin mainitulla painijalla on punaiset trikoot ja jäljempänä mainitulla painijalla siniset trikoot. Huoltajat huolehtivat että painijalla on oikean värinen trikoo päällä seuraavaa ottelua.

Otteluiden välissä pitää juoda vettä ja syödä eväitä. Ei kuitenkaan karkkia, sipsejä, limsaa tai muita herkkuja. Hyviä eväitä ovat tummat leivät, hedelmät ja yksi välipalapatukka.

Otteluiden aikana ei saa poistua kauaksi kisapaikalta. Painijan on kerrottava huoltajalle mihin menee (esim. WC) ettei painijaa tarvitse etsiä otteluun. Otteluiden määrä riippuu painijoiden määrästä sarjassa. Sarja voidaan painia ns. kaikki kaikkia vastaan tai lohkoissa. Lohkojen voittajat painivat loppuottelussa ja lohkojen kakkoset pronssiottelussa.

Kaikki ottelut pyritään aina voittamaan, mutta voittaminen ei ole tärkeintä! Riittää että painija yrittää parhaansa omien taitojen puitteissa. Loppuun asti yrittäminen ja voitosta taisteleminen tuo aina loppujen lopuksi parhaan tuloksen.

8. Otteluiden jälkeen

Kun kaikki ottelut on painittu menee painija peseytymään ja vaihtaa puhtaat vaatteet päälle. Otteluiden jälkeen on yleensä pieni tauko jolloin kilpailujen järjestäjät tarkistavat sijoitukset ja palkintojärjestyksen. Tämä tauko kannattaa käyttää peseytymiseen. Ja nyt saa halutessaan syödä myös herkkuja!

9. Palkintojenjako ja kotimatka

Palkintojen jaossa painija käyttäytyy reippaasti ja ylpeänä omasta sijoituksesta, kilpakumppaneitaan kunnioittaen. Painija onnittelee muita sarjan painijoita kättelemällä heidät.

Palkintojen jaon jälkeen lähdetään kotimatkalle....

Copyright © 2011. All Rights Reserved.