Lapin Lukko

painijaosto

  
  

Harjoitusryhmät

Lapin Lukon painijat harjoittelevat neljässä eri ryhmässä:
  • nallepaini lapselle ja aikuiselle,
  • nuorempien painikoulu 6-7 vuotiaille,
  • isompien painikoulu kokeneemmille ja
  • kilparyhmä.

Nallepaini lapselle ja aikuiselle. Nallepainissa lapset ja vanhemmat touhuavat turvallisesti yhdessä niin ohjattujen tuntien yhteydessä kuin kotipiirissäkin. Naurupyrskähdykset, yhdessä touhuaminen ja pienet onnistumiset uusissa haasteissa tuovat iloa kaikille perheille sopivaan liikuntaharrastukseen, jossa kukaan ei jää leikin ulkopuolelle. Harjoituksia pidetään yhden kerran viikossa, 1 tuntia kerrallaan. Harjoitusvaatteiksi riittää sisäliikunta vaatteet ja sisätossut + juomapullo.


Painikoulu 6-7 vuotiaille. Ryhmässä harjoitellaan vartalonhallintaa, nopeutta, ketteryyttä ja liikkuvuutta sekä painiliikkeitä. Harjoituksia pidetään aluksi yksi, myöhemmin kaksi kertaa viikossa, 1 tuntia kerrallaan. Harjoitusvaatteiksi riittää sisäliikunta vaatteet ja sisätossut + juomapullo. Kun painitaidot karttuvat voivat painijat osallistua lähialueen ikäkausikilpailuihin.


Isompien painikoulussa harjoitellaan vartalon hallintaa, nopeutta, ketteryyttä, liikkuvuutta ja tietysti painiliikkeitä. Tutuksi tulee mm. kuperkeikka, kärrynpyörä, karhu- ja rapukävely, käsivarsi, niskalenkki, hakanelson, venyttely ym. Paras ikä aloittaa painikoulu on 7-10 vuotta. Harjoitusvaatteet: painitossut, t-paita, shortsit ja juomapullo. Painitrikoot on myös suositeltavaa hankkia tai lainata jaostolta. Painikoululaiset voivat osallistua kilpailuihin aloittelija sarjoissa ja se on myös suositeltavaa, sillä kilpaileminen on oleellinen osa painia.  Harjoituksia 2 kertaa viikossa.


Kilparyhmän harjoittelu tähtää kilpailemiseen ja menestymiseen painissa. Valmentajat valitsevat painijat kilparyhmään painikoulusta. Valinta edellyttää perusliikkeiden haliintaa ja hyvää kuntoa jotta jaksaa harjoitella 3 kertaa viikossa. Erityisen tärkeää on oma halu oppia ja menestyä painissa. Kilparyhmäläisten tulee olla valmiita sitoutumaan ahkeraan ja välillä rankkaankin harjoitteluun. Kilpailuihin osallistuminen on erittäin suotavaa. Tämän takia ryhmään kannattaa pyrkiä aikaisintaan 9-10 -vuotiaana. Myös valmentajat sitoutuvat nousujohteiseen työskentelyyn kilparyhmän kanssa. Koska paini on kamppailulaji, ei pieniltä nirhaumiltakaan aina säästytä. Kyse on kuitenkin pienistä hiertymistä tms. ja ne ovat normaalia painissa tällä tasolla. Kilparyhmäläiset osallistuvat painikilpailuihin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Copyright © 2011. All Rights Reserved.